BejelentésAVIVA MÓDSZER - S.O.S TERMÉSZETES ÚTON ( NEM CSAK ) NŐKNEK

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
INKONTINENCIA NŐKNÉL ÉS FÉRFIAKNÁL

 

Könnyebb megelőzni a bajt, mit a kialakultat rendbehozni.

 

Az inkontinencia leggyakrabban nőknél alakul ki, különböző korban, pl. gyerekszülés után illetve a menopauza idején, a vizelet visszatartásáról gondoskodó medencefenék izomzatának gyengülése következtében, de kialakulhat egyéb okok miatt is, mint pl. folyamatos / nagyon gyakori rázkódó, ugráló sportok végzésével is/. Jelenleg hazánkban nagyon sokan szenvednek az inkontinencia tüneteitől, gyakran már fiatalon, akár 20 éves kor után is előfordulhat. Nagyon fontos lenne, hogy már ifjú korban átadjuk az információt a fiataloknak az intimtorna fontosságáról, jelentőségéről, amivel megelőzhetőek lennének az inkontinencia tüneteinek kialakulása.

 

Minél előbb érdemes elkezdeni az intim izmok ill. gátizmok erősítését, hiszen így ez a kellemetlen probléma megelőzhető lenne.

 

Kismamaként mindenképpen érdemes elsajátítani az intimtornát (terhesség alatt és azt követően a nők 30-50 százalékának vannak inkontinens panaszai), hiszen ha rendszeresen végezzük, kapunk egy megfelelően erős , rugalmas izomzatot, ami által könnyebb lehet a szülés, a szülés után pedig gyorsabban regenerálódik a gátizomzat, ami a szexuális együttlétek minőségét is javítja.

 

A túlsúly is jelentős szerepet játszik az inkontinencia kialakulásában,hiszen ezáltal nő a medencefenék izmaira nehezedő nyomás. Életmódváltással érjük el az optimális normál testsúlyt. Étkezzünk egészségesen! A rostban gazdag ételek nyomán elkerülhető a székrekedés, gyorsul az anyagcsere.

A mozgásfajták is befolyásolják az inkontinencia kialakulását. Egyes sportok, pl. a séta, a gyaloglás, az úszás, a kerékpározás - erősítik a gátizomzatot, ugyanakkor bizonyos megterhelő, rázkódó, ugráló sporttevékenységek pl. ugráló kötelezés, aerobik, hosszú távú rendszeres kocogás, stb. nőknél növelik a vizeletcsepegés kialakulásának veszélyét. A medencefenékre gyakorolt nyomás ugyanis hirtelen megnő, amikor a talp a kemény talajra zökken, így különösen magas kockázattal jár a torna, a röplabda és a kosárlabda is.
Igyekezzünk un. „nőbarát” mozgásfajtákat végezni, amivel nem csak megelőzhető az inkontinencia, hanem helyre is hozható. Ilyenek pl. Aviva torna női gyakorlatai , Jóni intimtorna, Jóga, Pilates, stb

 

A férfiakat leginkább a prosztata mirigy megnagyobbodásából adódóan érinti, melyen a húgycső keresztülhalad, és a megnagyobbodás miatt beszűkül. Ebben az esetben kis mennyiségű, de állandó vizeletszivárgás lép fel, ezért gyakran vizeletcsepegős inkontinenciáról szokás beszélni.
Erre az inkontinencia fajtára az is jellemző, hogy a hólyagban mindig marad vizelet, a hólyag soha nem ürül ki teljesen, ami gyakran gyulladásos állapotok kialakulásához vezet. Ezek a betegek egy része a napközben és éjszaka egyaránt fellépő vizeletvesztés ellenére nem is érzékeli, hogy telített a húgyhólyagja.

 

Az Aviva torna férfi gyakorlatai pedig természetesen a férfiaknak hoz megoldást.

 

A székletinkontinencia is ide tartozik, amiről aztán végképp nem nagyon szoktak beszélni a szégyenérzet miatt,
pedig sok esetben van

 


Megoldás – végbélizom erősítő gyakorlatok végzése, elérni, hogy rendszeres széklet legyen, ami rost dús étrend bevitelével általában könnyen elérhető.

 

Természetesen bármilyen ilyen jellegű észrevétellel orvoshoz kell fordulni egyidejűleg, hogy megállapítsa a kiváltó okot, hisz tisztában kell lennünk a probléma eredetével.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!